donderdag 14 mei 2009

Makkelijk Lezen Plein

Deze week worden in het Cluster activiteiten georganiseerd om het Makkelijk Lezen Plein te promoten. Er zijn lezingen, workshops en er komen deskundigen om hun produkten toe te lichten. Morgenavond zijn ze bij ons. Begin van deze week hebben collega en ik ruimte gemaakt om een goede presentatie van folders en leesmaterialen mogelijk te maken.

Mlp

Boeken_mlp_2

Op de bovenste foto de tafel met alle folders. De onderste laat een gedeelte van de boekencollectie zien. Op het kleine tafeltje zie je de Daisy-romspeler met boeken op schijfjes, die je kunt afluisteren. De Daisy-rom werkt met speciaal gemaakte cd-schijfjes. Je kunt op deze speler sneller of langzamer laten voorlezen, je kunt bladwijzers en hoofdstukken aangeven. Een gewone cd speelt gewoon verder en verder, je kunt er niet even mee pauzeren of teruggaan. Het apparaat is heel geschikt voor kinderen met dyslexie. Ook ouderen, die leesproblemen hebben (bv. in verband met oogklachten) kunnen er veel aan hebben. Ze zijn eenvoudig te bedienen en worden vergoed door de zorgverzekering. (ze kosten ong. x80 400,--). Wij hebben een exemplaar om uit te lenen, zodat mensen ermee kennis kunnen maken.  De boekjes, vooraan op de tafel, hebben een schijfje achterin. Dan kun je lezen en luisteren tegelijk.

Boeken_marion_van_de_coolwijk  Bij de entree van de jeugdafdeling hebben we de boeken van Marion van de Coolwijk neergezet. Zij is een populaire schijfster, die zich ook richt op kinderen met dyslexie. Zij komt volgende week woensdagavond bij ons in de bibliotheek!! http://www.marionvandecoolwijk.nl/content/view/12/26/1/0/

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken hebben we overal posters opgehangen, zoals op de trap. Hier hangen verschillende taaltestjes. Die zijn erg leuk om te doen.

Taaltestje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten