dinsdag 13 januari 2009

balletje, balletje

Bij de Kerstversieringen zit een doos vol kleine zilveren boomhangertjes: klokjes, pakjes, toeters en kleine appeltjes. Eén daarvan kreeg de poes voor haar voetjes gegooid: "eens kijken, of ze dat leuk vind".

En of ze dat leuk vind: balletje, balletje is het leukste spelletje wat ze kent. Ze rent rond en slaat het overal heen. Ik stap in mijn schoen en wat voel je? Het zit erin! In de baas z'n klompen, onder de mat. Zodra we 's morgens beneden zijn zoekt ze ernaar. Maar.... er is éénn nadeel: het rolt en rolt. Natuurlijk al snel onder de koelkast.
Gelukkig hebben we uit de bieb dat handige leeslampje. De baas komt erbij en samen gaan we aan de gang. Met een handig draadje trekt de baas het er onderweg. Hoera!!! Daar gaat ze weer...

Nu draagt ze 'm in haar bek naar de kamer, op het kleed en dan maar meppen. En wat denk je?

Nu ligt hij onder de nieuwe kast.....
Wat is de baas blij, dat hij zijn lidmaatschap van de bibliotheek automatisch betaalt. Hij kreeg als dank hiervoor het lampje. Het wordt niet gebruikt om bij te lezen, maar is van onschatbare waarde voor het opzoeken van het speelgoed van de kleine poes. Als hij niet snel genoeg komt, gaat ze voor de kast liggen en wijst aan waar hij moet zoeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten