woensdag 3 september 2008

Journalquiltje 2 - If you could read

Een foto op stof overgebracht, dit geappliceerd op een stuk van een oud linnen topje. Het mooie blauw/taupekleurige stukje ertussen als een omlijsting. Het eerste gedeelte van de tekst: "If you could read my mind, love" is met een alfabet stempelset aangebracht.

Het tweede gedeelte: "What a story my thoughts would tell.." heb ik vanuit de computer op de stof geprint. Eerst het lettertype en de maat van de letter uitgezocht. Toen geprint op papier, om te kijken hoe het eruit zag. Daarna het reepje keperband precies op de plek geplakt, waar de eerste keer de tekst geprint was. Denk erom; als je stof te dik is, blijft het in de printer steken. (hier spreekt iemand met ervaring!). Het bloemetje zit op de stof van het topje, dus dat werd in het ontwerp meegenomen. Veertjes erbij en machinaal quilten om het af te maken.

De foto is ooit gemaakt in de tuin van de Menkemaborg. Net uit Rotterdam verhuisd naar Groningen, vrienden uit Rotterdam op bezoek. Wij gaan er op uit: als echte Rotterdammers kijken ze hun ogen uit - wat is Groningen mooi!! De tuin van de Menkemaborg is prachtig in de herfst. De grote oude beuk heeft al zijn nootjes laten vallen en die gaan we zoeken..  Ik heb nog krulletjeshaar en mijn trui is zelf gebreid. Mooie tijd was het. Relatie net uit:  "Between friends", zoals de Engelsen zo mooi zeggen, nieuwe baan, nieuw huis, alles was mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten