woensdag 27 augustus 2008

Personeelsreisje 2008

Gisteren zijn we met z'n allen, min één zieke, 8 vrouw sterk een hele dag op stap geweest. Tjonge, wat een voorbereidingen hadden we daar voor nodig! Ten eerste de vervanging, natuurlijk. Goed gepland op de dinsdag, want dan hoeft er alleen een avonduitlening geregeld te worden. Gelukkig was het snel voor elkaar, de klantjes kregen een goede service. Op beide werkplekken lag een uitgewerkte handleiding van de apparatuur klaar. We staan ervan te kijken, wat er voor de uitlening kan beginnen, allemaal aan- en later weer uitgezet moet worden.

Ook het uitstapje is gedegen voorbereid: 's morgens fietsen in de omgeving van Appelscha, onderweg lunchen uit de picknickmand. 's Middags een bezoek aan het kookmuseum met een workshop Mediterrane Keuken. Leuk, met elkaar koken en daarna gezellig alles weer opeten. De fietsenhuur is geregeld, de workshop gepland.

Bij vertrek is het al bewolkt. Helaas het helpt niet dat we strak de andere kant op blijven kijken: het begint te miezeren...en dat blijft de hele morgen zo. Bij Riekus Kramer staan de fietsen al klaar. Voor we vertrekken haalt de ene collega haar "hamper" te voorschijn: koffie, thee en heet water in kannen. Bekertjes, bordjes en lepeltjes staan op de rand van een muurtje uitgestald. Andere collega haalt de verjaardagstaart te voorschijn en deelt royaal uit. Het heeft geen zin de restjes op de fiets mee te slepen!

Collega 3 klemt de uitgekozen route in haar natte hand en daar gaan we dan. Het is een prachtige dag om te fietsen, beetje nat maar niet koud en bijna windstil! We rijden afwisselend door het bos, langs heidevelden en vennetjes tot aan de uitkijktoren bij de Kale Duinen. Hoog tijd voor de lunch: picknicken!
De eerste etage is prima geschikt. Op een poncho stalt de cateraar haar waren uit. Broodjes met ham en schapenkaas, nageltjeskaas ook nog en suikerbrood als toetje. Dankzij collega R. is er een heerlijke hartige taart. Ondanks de motregen genieten we alsof we in de zon zitten.


In de loop van de middag melden we ons bij het kookmuseum www.kookmuseum.nl
Ontvangst met thee/koffie en een heerlijke wafel. In de keuken (met AGA formuis) staat alles al klaar.Allerlei mooie oude fruitsoorten liggen uitgestald om gebruikt te worden. Komkommersoep, stoofvlees, gerookte zalm, gestoofde zalm, hartige taart, hartige broodjes en een kruidige aardappelschotel uit de oven... het houdt niet op. Wijn, vlierbessendrank en water erbij. Heerlijk!

We hebben uitstekend gekookt, stellen we vast. Maar zonder de uitstekende voorbereiding van de mensen van het museum, was het niet zo goed geweest. Het vlees heeft de hele nacht in de oven staan trekken. De bouillon voor de komkommersoep dito. En dan ook nog een zalige ijstoetje na. Je kunt me rollen! En er meer, die lopen te puffen op weg naar de auto. Wat een leuke dag is dit geworden, ondanks de regen  hebben we genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten