dinsdag 8 juli 2008

Atelierpoes

De kleine poes heeft een heerlijk leven. Naast eten, slapen en praten met de baas of het vrouwtje let ze op alle gebeurtenissen in de tuin. Ook gaat ze regelmatig mee naar het atelier om daar propjes papier in het rond te slaan, de prullebak om te gooien, over het werkblad te lopen en in de vitrage te hangen.

Favoriete plekken zijn de rieten stoel om in te slapen en de strijkplank om een goed overzicht van de werkzaamheden te houden. Je kunt daar ook heel mooi naar buiten  kijken! Vanmorgen heeft ze bekeken hoe ik gel medium ging verdunnen. Ik kon nog net voorkomen, dat ze het ging proeven.



Als het mooi weer is gaat ze heel enthousiast mee de tuin in. Ze heeft al een spelletje: tussen de planten liggen en dan de nietsvermoedende baas in de broekpijpen gaan hangen. Ook het schrikdraad is al getest: nu weet ze waarom het zo heet! Zodra ze een plekje zoek om wat uit te rusten, gaat haar aandacht alweer naar de muggen. Springen maar.... De tuin is intussen afgezet met gaas, want ze kan tussen de planken van de schutting door. Gelukkig klimt ze nog niet, maar de blik is al verschillende keren omhoog gaan. Ome Kobus klimt er overheen! WOW,  interessant.


Geen opmerkingen: