donderdag 5 juni 2008

textielsites


Hier is een mooie textielsite: www.handwerkwereld.nl . Allerelei berichtjes over verschillende handwerktechnieken. Ook tentoonstellingen, webshop met een enorme hoeveelheid boeken, veel links naar interessante sites van kunstenaars, cursussen, binnenlandse en buitenlandse tijdschriften en musea. Je kunt hier een hele tijd op ronddwalen.


Een andere prachtige site: www.embroiderersguild.com, van het Engelse Borduurgilde. Ze geven twee goede tijdschriften uit. Stitch is een doe-blad, het geeft werkstukken met uitleg en veel informatie over moderne technieken.
Het andere blad is Embroidery, een meer algemeen handwerkblad. Engeland heeft een grote textielcommunity en heel veel opleidingsmogelijkheden. Het blad is op deze mensen gericht, veel te lezen over tentoonstellingen, uitleg over oude en nieuwe handwerktechnieken, afstudeerprojecten van studenten. De site sluit er prachtig bij aan: iedereen met interesse voor textiel kan hier het hart ophalen. Klik bij de homepage eens op "links", je vindt dan een heleboel prachtige sites, gerangschikt in verschillende categorieën: helemaal onderaan staat de stitch dictionairy. Helemaal te gek: elke borduursteek met foto en uitleg!Nog éénntje: www.selvedge.org: een schitterend blad met een mooie site (en een helemaal te gekke bookshop!) en een webhop met bijzondere dingen van textiel. Very stylish, indeed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten