maandag 9 juni 2008

avonturen in de tuin

Je hoeft niet naar verre, warme landen te gaan. In je eigen tuin is het ook fijn en kan het avontuur om de hoek liggen.
Onze tuin ligt zó op de zon, dat we er de hele dag van kunnen genieten. We hebben verschillende hoekjes om te zitten, een grote en een kleine vijver, een vogelbadje en een waterton, en veel groen. De dahlia's groeien als kool, dus er is niet veel grond meer te zien. Dit is heel fijn voor de vogels in de tuin. Er is een flinke groep mussen, die in de coniferenheg van de buren bivakkeert. Een tortelechtpaar heeft het nest gebouwd in de krentenboom. Leuk, maar heel gevaarlijk.

Kobus neemt de bewaking van de tuin heel ernstig en houdt het stelletje goed in de gaten. Moeder Duif zit nu 14 dagen te broeden. Vandaag of morgen komt het broedsel uit.

Vanmogen was er al een heleboel misbaar: schreeuwende, opgewonden merels. Je weet meteen, dat er iets is, met een kat. Kobus was buiten en bleek volgens ooggetuigen in de coniferenheg te zitten. Gelukkig is hij heel gehoorzaam (dankzij het blikje katten-eten). Toen hij opgesloten was, konden we uitvissen wat er precies gaande was: één mereljong in onze tuin, ééntje bij de achterburen. Even later allebei in onze tuin. De ene verdronk bijna in de waterton, de andere zit nu in de kamperfoelie. Gelukkig komt moeder voeren, maar het is wel een probleem. Ze zijn nog vrij klein met een kort staartje. En ze zitten laag, precies in het blikveld van onze jonge ondernemer. Tot nu toe lossen we het op door het kattenluik op slot te houden. Zo lang mogelijk binnenblijven is het motto. Vanmiddag moeten de katten ook naar de dierenarts, dus Kobus moet toch al in het zicht blijven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten