vrijdag 25 april 2008

Bijzonder afscheidskadootje


Hier zie je het resultaat van ons harde werken. Oorspronkelijk was het een geschenkverpakking van Nivea. Een prachtige, stevige doos. Ik had 'm goed bewaard, want mooie doosjes zijn de moeite waard. Beplakt met scrapbookpapier en gestempelde letters wordt het een prachtige plek voor de pagina's, die we gemaakt hebben. Vijf in totaal. Op het label staat een uitspraak van Loesje: "Leven is het meervoud van lef". Gisteravond, tijdens het afscheidsfeest, aangeboden.

Donderdagmorgen voor het eerst sinds december weer echt aan de inname/uitleenbalie gezeten. Woensdagmiddag was er een stroomstoring in Leeuwarden (kabel losgetrokken), waardoor bij ons het hele computersysteem uitgevallen was. Dus vóórde uitlening eerst de noodprocedure, die in werking was getreden, afhandelen. Dan worden alle ingevoerde gegevens: ingenomen en uitgeleende boeken en betalingen, opgeslagen. Dat ging prima, dus snel koffie drinken voor we aan de uitlening begonnen.
Vanaf het eerste boek wat ik scande, sloeg het systeem vast. Sjips!!! Bellen naar boven: bij jouw ook? Collega belt met de Helpdesk! 't Gaat even duren...

Vanaf dat moment kon ik geen enkele handeling met de computer doen. Resultaat: op de ene balie werden alle ingeleverde boeken opgestapeld. Aan de andere balie ging ik verder alle pasnummers op te schrijven, met daarbij de nummers van de boeken, die meegenomen werden. Veel werk, dat kan ik je vertellen. Ik was al blij, dat het donderdagochtend was met een rustige uitlening. We hebben het een paar keer gehad op woensdagmiddag. Dat is andere koek! Dan is het hardstikke druk en gaan er heel wat boeken door je handen. Als je dan alle nummers moet opschrijven ipv even scannen, ben je zoveel tijd kwijt. Gelukkig blijven de klanten ook rustig. Verder is het afwachten, wanneer het allemaal weer werkt. Meestal duurt het niet de hele uitlening. Nu wel dus. Op de innamebalie bleven de stapels dus liggen. Op de uitleenbalie lag een hele stapel geschreven lijsten. Dat moet dan later één voor één ingevoerd worden. Tijdrovend karweitje!


foto ontbreekt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten